Her-incasso van afgeschreven vorderingen

Vroegsignalering in de praktijkAdvertorial

De drijfveer om weer met her-incasso aan de slag te gaan, is het sterke rechtvaardigheidsgevoel dat bij ons op kantoor leeft; eigenlijk behoort iedereen zijn of haar schulden geheel of gedeeltelijk te betalen.

Het kan toch niet zo zijn dat woningcorporaties enorm veel tijd, aandacht en kosten hebben gemaakt om bijvoorbeeld een ontruiming te voorkomen en dat vervolgens deze schulden helemaal niet worden betaald? Het is frustrerend als een huurder er onderuit komt door in het geheel geen contact meer op te nemen met de verhuurder.

Een aantal jaren geleden zijn wij met de her-incasso begonnen. Inmiddels doen wij dat voor een groot aantal woningcorporaties verspreid over Nederland. Maar ook voor de ING, Volksbank, incassobureaus, KPN etc.

Het zijn zowel vorderingen op huurders die ontruimd zijn als op huurders die met de noorderzon vertrokken zijn. De vordering kan bestaan uit huurachterstand, mutatie-, ambtelijke- en servicekosten. En mét of zonder vonnis.

Al deze vorderingen behandelen wij tegen ‘no cure no pay’ tarieven.

Wij hebben diverse innovatieve manieren om alsnog vertrokken bewoners te traceren. Afhankelijk van de regio lukt dit ons in 70-90% van de gevallen. En onze scoringspercentages liggen minimaal op 60%!

In de acquisitie met opdrachtgevers heeft 95% van de woningcorporaties ervoor gekozen om hun dossiers bij ons onder te brengen. En met geweldige resultaten en dat is voor de opdrachtgever ‘pure winst’.

Partners

Partners          Partners          Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven