Sprekers


PLENAIRE PROGRAMMA


SprekersCoen Braan
Manager corporate accounts, specialist tijdelijk verhuur / leefbaarheid en tendercoördinator, Ad Hoc leegstandsbeheer

Coen is verantwoordelijk voor de realisatie van de kwaliteits- en commerciële doelstellingen voor Corporate Accounts, in het bijzonder de klantgroepen woningcorporaties en gemeenten. Tevens is hij projectcoördinator voor tenders. En specialist in vraagstukken tijdelijk verhuur en leefbaarheid.
Samen met de operationele medewerkers zorgt hij voor een optimale klantbediening, realiseert hij innovatieve concepten en levert betrouwbare adviezen aan de klant. Leegstandsbeheer in al zijn facetten is zijn specialisme.


SprekersProf. Dr. Nadja Jungmann
Lector Schulden en Incasso (HU), Bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht (UvA)

Als lector Schulden & Incasso houdt Nadja zich bezig met de vraag hoe de schuldenproblematiek in Nederland (fundamenteel) aangepakt kan worden. Thema's waar wij zij zich onder meer mee bezig houdt zijn: de impact van schulden op gedrag, de relatie tussen enerzijds schulden en anderzijds re-integratie, psychische en fysieke gezondheid en opvoeding, de opgave waar wijkteams en andere generalisten voor staan om schuldenproblematiek op een adequate wijze op te pakken, de ontwikkeling van het (rijks)incassobeleid en de wetgeving die daarop van toepassing is en de toepassing van de Algemene Wet Bestuursrecht op de schuldhulpverlening.


SprekersWouter Joosten
Credit manager Greenchoice

Toen Wouter Joosten twaalf jaar geleden bij Greenchoice kwam werken, hield de toenmalige directie zich eigenhandig bezig met klanten met betalingsachterstanden (debiteuren). Met de groei van het bedrijf (van 50 naar ruim 350 werknemers), ontwikkelde zich een credit management afdeling. Wouter heeft deze ontwikkeling aangejaagd en geleid. Een van de doelstellingen van Wouters afdeling is om zo min mogelijk klanten af te sluiten. Ook is het streven om zo weinig mogelijk afschrijvingskosten te maken. Hoe? “Uiteindelijk gaat het vooral om moeite doen om in contact te komen”.


SprekersMarcel Schutte
Adviseur bedrijven Nederlandse Schuldhulproute (NSR)

NSR (Nederlandse Schuldhulproute) werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Met hun aanpak kunnen ze mensen met schuldzorgen sneller bereiken en effectieve hulp aanbieden.
De schuldhulproute verwijst naar gepaste hulp, van preventie tot hulpverlening. Samen wijzen zij de weg naar een schuldzorgenvrij Nederland. Marcel is werkzaam als adviseur bedrijven bij NSR.


SprekersYvonne van Eeden

Medewerker Huurincasso, Woonveste

Yvonne is een laatbloeier en werkt nu als medewerker incasso. Ze heeft een positieve, zorgzame instelling die precies past bij de functie van medeweker huurincasso.

Daarnaast heeft Yvonne gevoel voor humor. Ze geniet van haar werk en het contact met de huurders. Zij haalt er veel voldoening uit als huurders (weer) tevreden zijn. 


SprekersSaskia Maarse

Intercultureel spreker, trainer en auteur

Door haar ruime werkervaring in het buitenland, haar wereldreis en de interviews die ze - terug in Nederland - zes jaar lang voerde met ondernemers en managers uit 30 verschillende landen, ontwikkelde Saskia veel culturele bewustwording en kennis over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

Ze schreef daarover twee boeken: ‘Tutti frutti - het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland’ en ‘Onder de zeespiegel - samenwerken en samen leven met Nederlanders’.


SprekersDolf Jansen

Cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper

Dolf Jansen (59 jaar) is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma's. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij actualiteitenprogramma’s. Hij presenteert elke zaterdag Spijkers met koppen van BNNVARA op NPO Radio 2. Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF.


Workshops


SprekersWorkshop 1

Eef van Opdorp
Spreker, trainer en financieel deskundige bij het TV programma Uitstel van Executie

De acht geldtypen worden uitgebreid beschreven in haar nieuwe boek ‘Gek van geld’. Haar motto: ‘Als ik het niet snap, dan snapt niemand het’.

    


SprekersWorkshop 2

Frans Reichardt
‘De Klantenluisteraar’

Frans, ook bekend als 'de klantenluisteraar', is een ervaren spreker en auteur over klantgerichtheid en klantbeleving. Hij schreef het boek Blije Klanten Bijten Niet (Ze Kwispelen!) en het e-book Komt Een Klant Bij De Dokter. Frans helpt organisaties te luisteren naar de stem van de klant en de feedback van klanten te gebruiken om voortdurend te verbeteren.



Sprekers
Workshop 3

Moniek Vossebeld
Sociaal werker bij Welcom, trainer motiverende gespreksvoering

Moniek is zeer geïnteresseerd in gedrag, gedragsverandering en andere culturen. Daarom ging zij op stage naar Brits-Guyana. Zo start in 1991 haar loopbaan in de wereld van voorlichting, gezondheid, welzijn en preventie. Zij werkte bij consultatiebureaus voor Alcohol en Drugs, GGD’s en diverse welzijnsorganisaties. Mensen meer laten bewegen, bestrijden van armoede en eenzaamheid, taalverwerving, mantelzorgondersteuning zijn thema’s waaraan Moniek werkte. Veelal samen met vrijwilligers.

In 2014 volgde zij als sociaal werker een workshop over Motiverende gespreksvoering. Zij was enorm enthousiast en volgde meer trainingen. In 2019 nam Moniek deel aan de Training for New Trainers (TNT). Daarmee werd zij lid van het (inter)nationale netwerk van trainers MINT-Inc en MINT-Ned.


SprekersWorkshop 4

Ellen Hennekens
Senior beleidsadviseur NVVK, vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren

Ellen is een adviseur en (interim) manager met ervaring in het daadwerkelijk implementeren en bestendigen van verbeteringen in processen, sturing, gedrag én leiderschap. Altijd werkend vanuit 'de bedoeling' en met meer ambitie dan zij daadwerkelijk in haar werkweek weet te passen.

In haar huidige rol zet zij haar kennis, ervaring én gedrevenheid in om mensen met geldzorgen eerder te bereiken en sneller te kunnen helpen. En waar mogelijk geldzorgen te voorkomen.

Ellen is een econoom met een klein hartje, opgeleid in Lean Six Sigma, Change Management, Business Process Redesign, Operational Management, Operational Excellence en Performance Management.


SprekersWorkshop 5

Wim Brugman
Huurincasso specialist Mind2Pay

Wim doet zijn best om het leven van zichzelf en anderen zo aangenaam mogelijk te maken. Op dit moment in zijn rol van ondernemer in credit management.


SprekersWorkshop 6

Herman Jansen
Gerechtsdeurwaarder bij Gerechtsdeurwaarderskantoor H.J. Jansen B.V.

Na een carrière bij de politie heeft Herman de overstap gemaakt naar het Gerechtsdeurwaardersvak. Nadat hij 10 jaar als toegevoegd-kandidaat deurwaarder het vak heeft geleerd, heeft hij in 2001 een eigen kantoor gestart. Inmiddels heeft Herman 18 medewerkers in dienst. Gerechtsdeurwaarderskantoor H.J. Jansen B.V. werkt landelijk en heeft al meer dan drie jaar een uiterst innovatieve werkwijze van behandeling van zaken. Voorop staat de beheersing van de (griffie)kosten. Hun slogan: "Vier vonnissen voor de prijs van één"!


SprekersWorkshop 7

Suzanne de Visser
Sociaal ondernemer Optimalistic

Als kind heeft Suzanne van dichtbij meegemaakt wat het met iemand doet om geen werk te hebben, maar wel dolgraag aan de slag te willen gaan. De kans krijgen om jezelf in de maatschappij neer te zetten, om zinvol bezig te zijn en om voor jezelf en je gezin te kunnen zorgen: dat is zó ontzettend belangrijk. Met haar werk wil zij eraan bijdragen dat meer mensen die kans krijgen. Of dat nu gaat om een Nederlandse bijstandsgerechtigde, een jongere in Gambia of een vrouw in ruraal India.

Suzanne houdt van verandering en werkt graag aan verschillende projecten naast en na elkaar. In die projecten zit veel variatie, maar de rode draad is altijd hetzelfde: kansen van mensen helpen vergroten, mensen weer in hun kracht zetten en obstakels uit de weg ruimen die tussen mensen en hun kansen op meedoen staan.


SprekersWorkshop 8

Kees Hoogland
Lector Wiskundig en Analytisch Vermogen van Professionals aan de Hogeschool Utrecht

Kees heeft gewerkt als wiskundeleraar, lerarenopleider, leermiddelenauteur en curriculumontwikkelaar. Kees is projectleider van Gecijferdheid Telt Mee! waarin gewerkt wordt aan het bestrijden van laaggecijferdheid onder volwassenen. Gecijferdheid is naast geletterdheid en digitaal vaardig een essentieel onderdeel van de hedendaagse basisvaardigheden.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners

Partners          Partners          Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven