Programma


09.00 uur

Ontvangst deelnemers


Programma09.30 uur

Welkom

Dagvoorzitter Coen Braan, manager corporate accounts, specialist tijdelijk verhuur / leefbaarheid en tendercoördinator bij Ad Hoc


09.40 uur

Hoe is het met de bestaanszekerheid een jaar na dato?

ProgrammaEen vervolg op haar bijdrage tijdens de editie van 2023. Wat is er verbeterd óf juist niet? Zijn er financiële kansen voor onze doelgroep gelet op het akkoord op hoofdlijnen van het beoogde kabinet? Nadja neemt ons mee in de actualiteit van het moment op haar eigen bekende manier.

Nadja Jungmann, lector schulden en incasso Hogeschool Utrecht en bijzonder hoogleraar bijzondere aspecten van het privaatrecht (specialisatie schuldenproblematiek) Universiteit van Amsterdam


10.10 uur

Gedrag en schulden

ProgrammaGedrag is niet altijd rationeel, maar wel vaak voorspelbaar. Juist bij kwetsbare groepen is het begrijpen van gedrag van groot belang. In deze inspiratielezing geeft dr Eva van den Broek, gedragseconoom en schrijver van ‘Het Bromvliegeffect’, een praktisch overzicht van hoe de omgeving gedrag beïnvloedt. Met herkenbare voorbeelden en live experimenten schetst ze hoe ‘bromvliegeffecten’, kleine fenomenen met grote invloed op onze beslissingen, een rol spelen in de dagelijkse praktijk van de aanwezigen.

Eva van den Broek, founder Stichting Behavioural Insights Nederland


10.40 uur

Atijd de mens zien

ProgrammaLefier zet in op het vroegtijdig signaleren van (financiële) kwetsbaarheid en betalingsproblemen. Welke betaalbaarheidsrisico’s zijn er in de praktijk? Wat is de rol van de verschillende maatschappelijke organisaties?
En wanneer het beoogde kabinet aantreedt, waar liggen dan mogelijke kansen?

Elles Dost, bestuurder Lefier


11.10 uur

Pauze


11.35 uur

Jongeren en geldstress

ProgrammaSteeds meer jongeren hebben te maken met problematische schulden bijvoorbeeld door online gokken en achteraf betalen en ook door achterstallige rekeningen bij overheidsorganisaties zoals gemeenten en de belastingdienst. Jongeren met financiële problemen vragen vaak laat om hulp, omdat ze schaamte ervaren of onbekend zijn met bestaande ondersteuningsmogelijkheden. Moeite hebben met het vragen om hulp vanwege schaamte wordt ook wel vraagverlegenheid genoemd. Het gevolg van vraagverlegenheid bij financiële problemen is dat de problemen blijven bestaan en mogelijk verergeren. Zo kan vraagverlegenheid bij financiële problemen leiden tot opstapelende rekeningen en oplopende schulden.

Het doel van de presentatie van Paula Smith is om de deelnemers kennis te laten maken met praktische handvatten om geldstress en schulden onder jongeren bespreekbaar te maken.

Paula Smith, docent-onderzoeker social work Hogeschool Inholland | domein gezondheid sport en welzijn


12.05 uur

Benchmark Huurincasso; resultaten Q2 2024

ProgrammaPresentatie van verschillende cijfers/KPI’s binnen het huurincasso proces van woningcorporaties. De Benchmark focust zich ditmaal op het tweede kwartaal van 2024. Wat zijn de trends? Welke ontwikkelingen zien we?

Silvano Orvini, eigenaar Orvini Credit Management personeel & advies


12.20 uur

Pitch sponsoren: Mind2Pay - Ultimoo - Wocowijzer


12.30 uur

Lunchpauze


13.15 uur

Aanpak armoede en schulden; stel de mens centraal

ProgrammaIn 2017 startte prinses Laurentien van Oranje samen met haar man de Number 5 Foundation: een onafhankelijke denkplek en incubator van sociale innovatie initiatieven. Vanuit de Number 5 Foundation werd de inmiddels erkende aanpak van (Gelijk)waardig Herstel ontwikkeld. Met deze aanpak worden kinderen, jongeren en ouders die zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire ondersteund. Volgens de werkwijze van de stichting kunnen de ouders hun verhaal doen en op basis daarvan worden standaardbedragen uitgekeerd. Inmiddels is de methode bij 300 gedupeerden uitgeprobeerd. De Tweede Kamer heeft besloten onder voorwaarden door te willen gaan met de methode om slachtoffers van de toeslagenaffaire te compenseren. In de Kamer is brede waardering voor haar stichting Gelijkwaardig Herstel, maar er worden wel voorwaarden gesteld aan de bedragen die ze uitkeert.

Tijdens de Studiedag Huurincasso licht prinses Laurentien toe hij zij denkt over het aanpakken van armoede en schulden en hoe de mens hierbij centraal gesteld kan worden.

Prinses Laurentien van Oranje is sociaal ondernemer, auteur, strateeg, conceptontwerper en (dialoog)facilitator. In 2017 werd ze door De Dikke Blauwe uitgeroepen tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie’. De rode draden in al haar werk zijn inclusieve diversiteit en duurzaamheid in de breedste betekenissen.


13.55 uur

Changement – naar de workshopzalen


14.00 uur

Sessieronde 1


15.00 uur

Theepauze


15.30 uur

Sessieronde 2


16.30 uur

Einde Studiedag Huurincasso met een hapje & drankje


 

 

 

 

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven