Forse toename schulden, brede aanpak nodig

In 30 jaar tijd is het aantal huishoudens met problematische schulden met een factor drie toegenomen. Het gaat nu om meer dan 720.000 huishoudens, bijna 9 procent van de bevolking. Voor hulpverleners is het steeds moeilijker geworden om mensen uit de schulden te helpen, ondanks alle inspanningen. Schulden hebben tal van oorzaken die veelal buiten de invloedssfeer liggen van de individuele professional.

Lees hier het hele artikel

Bron: divosa.nl

Verder lezen

NVVK wijzigt Gedragscode Schuldhulpverlening

Op de recente ledenvergadering hebben de leden van de NVVK ingestemd met een aanpassing van de Gedragscode Schuldhulpverlening. De aanpassing vloeit voort uit de halvering van de aflostermijn in de Msnp en de Wnsp, en gaat in per 1 juli 2024. Vanwege de halvering liet de NVVK Bureau Berenschot vorig jaar onderzoek doen naar de impact van de halvering op het werk. De onderzoekers adviseerden daarbij om ook de werkwijze bij het vaststellen van de afloscapaciteit door te lichten.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Staedion: 'Schuldenrust verbetert leefbaarheid in de wijk'

‘Het convenant met de NVVK is de kroon op sociale incasso’, vindt de Haagse woningcorporatie Staedion. De corporatie tekende vorig jaar het Aedes/NVVK-convenant om schulden sneller te regelen. Sven Lubbers en Timon Walhain vertellen welke voordelen het oplevert. Voor de woningcorporatie, voor de huurders én voor schuldhulpverleners.

Lees hier het hele atikel

Bron: aedes.nl

Verder lezen

Waarom maken mensen geen gebruik van sociale voorzieningen?

Waarom maken mensen geen gebruik van sociale voorzieningen en toeslagen, terwijl ze er recht op hebben? Olaf Simonse van de Universiteit Leiden sprak er onlangs over tijdens een CBS-microdatamiddag voor gebruikers. Zijn promotieonderzoek naar niet-gebruikte sociale voorzieningen en toeslagen leverde interessante resultaten op. Voor het vervolgonderzoek maakt Simonse gebruik van CBS-microdata.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Onderzoek Flanderijn: aanzienlijk deel van jongeren kreeg rekeningen afgelopen jaar niet altijd betaald

Maar liefst twee op de vijf (40 procent) jongeren heeft in het afgelopen jaar moeite gehad met het betalen van een rekening. Dit blijkt uit onderzoek van incasso-en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn uitgevoerd onder 1.034 jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Flanderijn wil met dit onderzoek de staat van betaalproblematiek onder deze groep inzichtelijk maken. Voor negentien procent van de jongeren bleef het niet bij eenmalig een rekening niet kunnen betalen, maar ging het om enkele keren in 2024. Nog eens acht procent had er zelfs regelmatig moeite mee. Voor twee procent was het betalen van (zo goed als) alle rekeningen lastig.

Lees hier het hele atikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • .. 13
  • Pagina 1 van 13

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven