Nibud: Verdwijnen energietoeslag aderlating voor laagste inkomens

De meeste Nederlandse huishoudens hebben dankzij loonstijgingen en verhoging van de bijstand en het minimumloon volgend jaar meer te besteden dan dit jaar. Het verdwijnen van de energietoeslag betekent echter een koopkrachtdaling voor de huishoudens met de laagste inkomens.

Lees hier het hele persbericht

Bron: nibud.nl

Verder lezen

Toenemend aantal betalingsachterstanden gemeld aan gemeenten

Het aantal betalingsachterstanden voor vaste lasten als huur, zorg, drinkwater en energie is in de eerste zes maanden van dit jaar licht gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden. Verhuurders, zorgverzekeraars, drinkwater- en energiebedrijven geven maandelijks aan gemeenten door wanneer er sprake is van een betalingsachterstand. In de eerste helft van dit jaar ging het per maand om 3,8 signalen per duizend inwoners, in 2022 waren dat er 3,3.

Lees hier het hele artikel

Bron: divosa.nl

Verder lezen

Interview Jeffrey van Dam (FinBuddy): ‘Flexibele incassodatum zal de norm worden’

Facturen van leveranciers van vaste lasten worden vaak automatisch geïncasseerd. Dat is handig voor de klant. Die hoeft zich immers geen zorgen te maken dat een factuur niet op tijd wordt betaald. In de praktijk ligt dit iets genuanceerder. Want de klant moet wel over voldoende saldo beschikken op het moment dat er geïncasseerd wordt. Incassodatums en de datum waarop (maandelijkse) inkomsten binnenkomen sluiten niet altijd op elkaar aan. Dat kan leiden tot ongewenste storneringen, extra administratief ongemak en bijkomende kosten voor zowel leveranciers als hun klanten. FinBuddy is een klantgerichte innovatieve oplossing, die flexibel incasseren eenvoudig en betrouwbaar mogelijk maakt. In dit interview praat ik met Jeffey van Dam, mede-eigenaar en oprichter van FinBuddy, over de laatste ontwikkelingen op het gebied van betalen, sociale impact en hun plannen voor de toekomst.

Lees hier het hele interview

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Huurachterstanden corporaties blijft gelijk, wel weer minder huisuitzettingen

Vergeleken met 2021 hadden vorig jaar net iets meer huurders van woningcorporaties een huurachterstand. Het totale bedrag aan huurachterstanden liep wel iets terug. De slechtere economische situatie leidde dus niet tot veel meer huurachterstanden. Het aantal huisuitzettingen door corporaties daalde met bijna 15% verder naar 1.200. Dit blijkt uit de jaarlijkse enquête van Aedes onder woningcorporaties.

Lees hier het hele artikel

Bron: aedes.nl

Verder lezen

Aantal bewoners met huurachterstand bij woningcorporatie is licht gestegen

Het aantal huishoudens met een huurachterstand bij een woningcorporatie groeide met bijna 4 procent in 2022 ten opzichte van een jaar eerder. Ook klopten meer huurders bij de corporaties aan voor een betalingsregeling.


Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal huurders met een betalingsachterstand van 130.000 naar 135.000 huurders, blijkt uit de Corporatiemonitor van brancheorganisatie Aedes. In dezelfde periode stegen prijzen van producten en diensten met 10 procent. "De slechtere economische situatie leidde dus niet tot veel meer huurachterstanden", schrijft Aedes.

Lees hier het hele artikel

Bron: nu.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven