‘Een goede SLA vormt het middelpunt van een actieve en vooruitstrevende samenwerking’

Het voorkomen van problematische huurachterstandenAdvertorial

“Weet iemand waar we de SLA hebben gelaten?”

Dit is de meest voorkomende reactie die we horen bij corporaties als we vragen naar de laatste versie van de afspraken tussen de corporatie en de incassopartij met wie wordt samengewerkt. Vaak wordt de SLA in een la aangetroffen of na veel klikken in een digitaal mapje waarvan men eigenlijk het bestaan niet afwist. Een meer exemplarisch voorbeeld dat de samenwerking(safspraken) wellicht wat achterhaald zijn, is er niet.

De afgelopen jaren volgen de veranderingen in de maatschappij, hoe we met huurders omgaan, de wet- en regelgeving en allerhande andere factoren die invloed heeft op huurincasso elkaar in zo’n rap tempo op, dat het op zich al lastig genoeg is om in de keten van huurincasso de aansluiting te behouden met samenwerkingspartners.

In de samenwerking met de incassopartner menen we dat we elkaar in grote lijnen nog begrijpen. Dat we op één lijn liggen en doen wat we van elkaar verwachten. Eenmaal ingezoomd op welke concrete stappen de corporatie heeft gemaakt de afgelopen jaren op het gebied van de-escaleren, voorkomen van schuldenstress en de incassopartner écht als meerwaarde willen ervaren, blijkt dat de verwachting van de corporatie en de vertaling in daarvan in de SLA in 86% van de samenwerkingen geen aansluiting meer heeft met de incassopartner.

WocoWijzer is dé SLA intermediair. Al bijna 10 jaar de sparringpartner voor corporaties die de SLA een nieuwe inhoud willen geven. WocoWijzer begeleidt het proces van A tot Z en brengt partijen samen aan de tekentafel. Het doel is om te komen tot een samenwerking waarin partijen elkaars verlengstuk en partner zijn. Dynamisch en vooruitstrevend. Een samenwerking waarin vertrouwen en grip hand in hand gaan met maar één doel: zo vroeg mogelijk de beste oplossing bereiken.

Uiteraard begeleiden we ook marktconsultaties, stellen we de SLA en het raamdocument op in begrijpelijke taal en begeleiden we nieuwe samenwerkingen door middel van kwartaal analyses en tip-top meetings.

‘Een goede SLA vormt het middelpunt van een actieve en vooruitstrevende samenwerking’Ben je nieuwsgierig geworden?
Maak dan kennis met Robert Leeuwenburgh (06 11 78 11 22)
of kijk op www.wocowijzer.nl

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven