Workshops

EERSTE RONDE - 14.10 UUR


Workshop 1

MASTERCLASS GELDBREIN EN GELDTYPEN

WorkshopsEef van Opdorp, spreker, trainer en financieel deskundige bij het TV programma Uitstel van Executie

Welk geldtype heb je aan de lijn of staat er voor je neus?

Om je werk goed te doen en je doelen te halen is het van wezenlijk belang om snel in te schatten wat voor vlees je in de kuip hebt. Daarom leer je eerst de wetenschap over het reptielen, emotionele en denkende geldbrein. Dit verklaart waarom debiteuren doen wat ze doen. Die kennis combineren we met de kenmerken van de geldtypen.

Het geldtype Struisvogel heeft namelijk een andere aanpak nodig dan een Slachtoffer. En een Sint Bernardhond vraagt om een andere strategie dan een Waaghals.
Tijdens deze workshop leer je pijlsnel een inschatting te maken van je debiteur. Je begrijpt welk soort vragen en handelingen aansluiten bij je debiteur (en welke niet!).

Kortom je leert alles over het geldbrein, geldtypen en geldgedrag.


Workshop 2

TRENDS VOOR KLANTGERICHTE HUURINCASSO

WorkshopsFrans Reichardt‘De Klantenluisteraar’, adviseur 10FORIT

Hoe bereik je als woningcorporatie je doelen en houd je de relatie met huurders intact, ook als het aankomt op incasso? Wat willen huurders? En wat willen zij niet? Hebben huurders steeds meer behoefte aan menselijk contact of kan technologie hen juist helpen?

In deze workshop laat Frans Reichardt (’de Klantenluisteraar’) zijn licht schijnen over trends en ontwikkelingen die impact hebben op de interactie tussen woningcorporaties en huurders. Wat zijn de trends en bewegingen? Waar kan jouw corporatie zich op voorbereiden als zij klaar wil zijn voor de huurder van de toekomst? Frans schetst de trends en geeft praktische handvatten voor klantgerichte huurincasso en een ABC’tje voor blije huurders.
Frans Reichardt leidt deze workshop namens 10FORIT


Workshop 3

VAN WEERSTAND NAAR SAMENWERKEN

WorkshopsMoniek Vossebeldsociaal werker bij Welcom, trainer motiverende gespreksvoering

Moniek gunt iedereen een ‘motiverend gesprek’. Op interactieve wijze duik je in de wereld van weerstand, ambivalentie en autonomie.

Je maakt kennis met de motiverende benadering. Want mensen willen vaak best meewerken. Het is echter vaak de toon die de muziek maakt.

Lukt het jou om de juiste snaar te raken?


Workshop 4

VERSNELD SCHULDREGELEN MET NNVVK CONVENANT?

WorkshopsEllen Hennekens, senior beleidsadviseur NVVK, vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren

De NVVK zet zich - als branchevereniging voor financieel hulpverleners - continu in om de samenwerking met (koepels van) schuldeisers te optimaliseren. Zo is de vereniging een heel eind op weg om met de top-10 van schuldeisers een standaard convenant te sluiten, met daarin o.a. afspraken over ‘schuldenrust na kennisgeving’ en ‘bij voorbaat akkoord’. De NVVK is ook al enige tijd met Aedes in gesprek over een soortgelijk convenant voor woningcorporaties. Een aantal woningcorporaties, bij de NVVK bekend vanwege deelname aan vooruitstrevende initiatieven om schuldhulpverlening te faciliteren, zijn inmiddels actief bij dit gesprek betrokken. Graag neemt Ellen Hennekens, senior beleidsadviseur bij de NVVK, jullie mee in de contouren van het convenant en wat de afspraken opleveren voor de schuldenaar, de schuldhulpverlener, maar vooral ook voor de woningcorporatie zelf.


TWEEDE RONDE - 15.30 UUR


Workshop 5

VROEGSIGNALERING IN DE PRAKTIJK

WorkshopsWim Brugman, huurincasso specialist, Mind2pay

Het tijdig signaleren van huurders met kans op problematische schulden. Het is de essentie van Mind2Pay. Eerder communiceren met de juiste huurder = eerder in staat zijn de juiste oplossing aan te bieden. Het bieden van adequate oplossingen en maatwerk voor de huurder. Mind2Pay gaat echt veel verder (vraag het onze klanten), en hierdoor kun jij ook verder gaan in het helpen van jouw huurders met het betalen van de huur of het oplossen van een achterstand.

Sneller in contact komen met de juiste huurder is noodzakelijk om het ontstaan van problematische schulden te voorkomen. Mind2Pay helpt hierbij. Niet alleen door een snelle implementatie, maar juist door jou hierna sneller in staat te stellen de juiste huurder te identificeren en hiermee in contact te treden.

Tijdens deze workshop besteden wij aandacht aan de wijze waarop Mind2Pay je in de gelegenheid stelt om voortaan ook eerder te signaleren, verder te kunnen gaan en sneller te zijn bij het bieden van de juiste oplossing voor die huurder die het nodig heeft.

1. Data-analyse
2. De 14-Huurdercategorieën van Mind2Pay
3. Integratie “Wet Vroegsignalering”
4. Jurisprudentie
5. Autoriteit Persoonsgegevens
6. De techniek van Tesla en de toekomst van kunstmatige intelligentie in Huurincasso


Workshop 6

MASTERCLASS HER-INCASSO

WorkshopsHerman Jansen & Melanie Jansen, gerechtsdeurwaarders bij deurwaarderskantoor H.J. Jansen

Recentelijk heeft deurwaarderskantoor H.J. Jansen een bijzondere mijlpaal bereikt; aan afgeschreven vorderingen waar onder huur, mutatie-onderhoud en ambtelijke kosten is ruim € 10.000.000,- geïncasseerd. Kosteloos voor de schuldeisers! En belangrijker nog, op een maatschappelijk verantwoorde manier.

WorkshopsWist je dat hoe ouder de vorderingen zijn, hoe meer kans er is om te incasseren? Hoe dan, zul je je misschien afvragen. Nou, dat leggen wij je graag uit tijdens de masterclass Her-incasso! Het is een interactieve sessie met veel praktijkvoorbeelden, die absoluut herkenbaar zijn.

Mis het niet want het kan ook voor jouw woningcorporatie veel geld opleveren. En het doet er niet toe hoe groot jouw organisatie is of hoe hoog het afgeschreven bedrag is. Alles is meegenomen.

Deze workshop wordt gegeven door de gerechtsdeurwaarders Herman Jansen en zijn pas beëdigde dochter Melanie Jansen. Samen runnen zij een kantoor met medewerkers dat normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan.


Workshop 7

SERIOUS GAME; ÉÉN UUR IN DE BIJSTAND

WorkshopsSuzanne de Visser, sociaal ondernemer Optimalistic

Hoe voelt het om in de bijstand te zitten? En hoe zou die ervaring jouw beslissingen over deze doelgroep beïnvloeden?

Met de serious game kruip je in de huid van het echtpaar Leon en Tirsa, dat door omstandigheden in de bijstand terechtkomt. Je ervaart hoe het is om vanuit die situaties keuzes te moeten maken, hoe beperkt die keuzeruimte soms is en hoe lastig het is om het huishoudboekje van het gezin sluitend te houden.

Een unieke ervaring, waarbij je niet van buitenaf naar de doelgroep kijkt, en niet naast de doelgroep staat, maar waarbij je een uur lang zelf de doelgroep bent!


Workshop 8

SCHULDEN EN LAAGGECIJFERDHEID

WorkshopsKees Hoogland, lector Wiskundig en Analytisch Vermogen van Professionals aan de Hogeschool Utrecht

Ieder mens komt voortdurend situaties tegen waarbij getallen en rekenvaardigheid een rol spelen.

Vaak staan we daar niet bij stil, omdat deze situaties zo gewoon en alledaags zijn en het denkwerk automatisch gaat. Tenminste, als je voldoende gecijferd bent.

Kees laat in de workshop zien óf en zo ja, welke relatie er tussen schulden en laaggecijferdheid zit.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners

Partners          Partners          Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven