Rotterdam zet in op aanpak geldzorgen, armoede en schulden

De hoge energieprijzen en dure boodschappen hebben het afgelopen jaar veel Rotterdammers, ondernemers en instellingen geraakt. Steeds meer Rotterdammers hebben geldzorgen of problematische schulden.

Met het plan ‘Rotterdam voor iedereen - Samen sterk tegen armoede en schulden’ wil het college van B&W deze problemen de komende jaren aanpakken. Wethouder Enes Yigit presenteerde het plan donderdagmiddag bij Thuis in West, een buurthuis in de Rotterdamse wijk Middelland.

Lees hier het hele artikel

Bron: dagblad010.nl

Verder lezen

'Kwaliteitsafspraken schuldhulpverlening nodig' Kwaliteitseisen voor de menselijke kant van de schuldhulpverlening zijn er nog niet, zo signaleert de NVVK.

De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) pleit, samen met een brede coalitie aan schuldeisers, in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor bestuurlijke afspraken ten aanzien van de kwaliteit van de schuldhulpverlening. De brancheorganisatie wijst erop dat er allerlei procesafspraken zijn gemaakt, maar dat er wat betreft de menselijke kant van de hulpverlening nog niks is vastgelegd.

Lees hier het hele artikel

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Verder lezen

Armoede verlaagt IQ? Streep erdoor!

Armoede verlaagt het IQ: een uitspraak die hardnekkig rondzingt in beleidskringen en de media. Maar wat als blijkt dat het wetenschappelijk bewijs daarvoor flinterdun is? En de uitspraak ook nog eens stigmatiserend werkt? Dan maak je er net als onderzoeker Ernst-Jan de Bruijn korte metten mee. ‘We moeten af van het idee dat mensen die in armoede leven dom zijn.’

Lees hier het hele artikel

Bron: sprankmagazine.nl

Verder lezen

Verwarring over vroegsignaleren door gerechtsdeurwaarders. Volgens de NVVK komt de deurwaarder pas in beeld wanneer het stadium van vroegsignalering allang gepasseerd is.

De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) heeft kritisch gereageerd op een in de Tweede Kamer aangenomen motie over het invoeren van een zorgplicht voor gerechtsdeurwaarders. Op initiatief van het CDA ging de kamer dinsdag 20 juni akkoord met het vormgeven van een pilot waarin de deurwaarder een rol gaat spelen bij vroegsignalering van schuldenproblematiek, een wettelijke taak voor gemeenten. Volgens de NVVK gaat het om een spraakverwarring en kan van vroegsignalering geen sprake zijn.

Lees hier het hele artikel

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Verder lezen

Kamer stemt over moties rond initiatiefnota D66 - Pilot 'deurwaarder als vroegsignaleerder'

Half juni debatteerde de Kamer over de initiatiefnota van D66-Kamerlid Hülya Kat. In haar nota schetst ze hoe schuldhulpverlening volgens haar eenvoudiger georganiseerd kan worden. Op 20 juni stemde de Kamer over moties die ingebracht werden tijdens het overleg over de nota.

Tijdens het debat werd de initiatiefnota ‘Sneller uit de schulden’ besproken. Vanuit verschillende invalshoeken werd gekeken naar de brede schuldenbranche.

Lees hier verder (onder meer alle ingediende moties)

Bron: nvvk.nl

Hülya Kat is een van de sprekers in het plenaire programma van de Studiedag Huurincasso 2023 

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven