Nibud-voorman vreest voor armoedeval als nieuwe steun uitblijft: 'Sommige gezinnen zitten al op het randje'

Met steunmaatregelen als het prijsplafond, worden veel mensen nog gecompenseerd voor de hoge energieprijzen. Volgend jaar lopen die alleen af en over alternatieven puzzelt het kabinet nog. We spreken de directeur van budgetinstituut NIBUD, Arjan Vliegenthart, over de gevolgen als nieuwe steun uitblijft.

Lees hier het hele artikel

Bron: nporadio1.nl

Verder lezen

Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden: januari, februari en maart 2023 in beeld

Divosa en de NVVK publiceren elk kwartaal de Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden. De monitor geeft een actueel beeld van de ontwikkeling van het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening én het aantal gestarte schuldregelingen. De monitor wordt samengesteld op basis van de inbreng van een vast panel van respondenten, die samen zo’n 120 gemeenten representeren. Deze editie geeft inzicht in de situatie van januari, februari en maart 2023.

Lees hier het hele artikel

Bron: divosa.nl

Verder lezen

Proef: 2 jaar lang extra geld voor 300 Amsterdamse gezinnen in de bijstand

De Gemeente Amsterdam gaat samen met het Kansfonds en de HvA onderzoeken wat er gebeurt als gezinnen met weinig geld maandelijks extra geld krijgen, zonder dat daar voorwaarden aan zijn verbonden. Twee jaar lang worden 600 Amsterdamse gezinnen in de bijstand gevolgd, waarvan 300 gezinnen € 150,- netto per maand krijgen bovenop hun uitkering. Het onderzoek start volgend jaar.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Rotterdam zet in op aanpak geldzorgen, armoede en schulden

De hoge energieprijzen en dure boodschappen hebben het afgelopen jaar veel Rotterdammers, ondernemers en instellingen geraakt. Steeds meer Rotterdammers hebben geldzorgen of problematische schulden.

Met het plan ‘Rotterdam voor iedereen - Samen sterk tegen armoede en schulden’ wil het college van B&W deze problemen de komende jaren aanpakken. Wethouder Enes Yigit presenteerde het plan donderdagmiddag bij Thuis in West, een buurthuis in de Rotterdamse wijk Middelland.

Lees hier het hele artikel

Bron: dagblad010.nl

Verder lezen

'Kwaliteitsafspraken schuldhulpverlening nodig' Kwaliteitseisen voor de menselijke kant van de schuldhulpverlening zijn er nog niet, zo signaleert de NVVK.

De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) pleit, samen met een brede coalitie aan schuldeisers, in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor bestuurlijke afspraken ten aanzien van de kwaliteit van de schuldhulpverlening. De brancheorganisatie wijst erop dat er allerlei procesafspraken zijn gemaakt, maar dat er wat betreft de menselijke kant van de hulpverlening nog niks is vastgelegd.

Lees hier het hele artikel

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven