• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • .. 14
  • Pagina 1 van 14

Consumentenbond roept kabinet op einde te maken aan commerciële schuldenindustrie

De Consumentenbond wil dat het systeem van schulden incasseren op de schop gaat. Bedrijven zouden geen geld mogen verdienen aan andermans schuld. En de kosten mogen niet zó oplopen dat consumenten daardoor steeds dieper in de problemen komen. De Consumentenbond vraagt in een brief aan de nieuwe staatssecretaris Struyken (Rechtsbescherming) om maatregelen te nemen.

Lees hier het hele artikel

Bron: consumentenbond.nl

Verder lezen

Hoge maatschappelijke kosten van schulden vragen om stevige aanpak

Hoge schulden hebben niet alleen een grote gevolgen voor de persoon met een betalingsachterstand, maar leiden ook tot hoge kosten voor de samenleving. Er zijn wezenlijke aanpassingen nodig om te zorgen dat minder mensen door schulden in de problemen komen. Dat staat in het Interdepartementale Beleidsonderzoek (IBO) naar problematische schulden. Het rapport ‘Naar een beter werkende schuldenketen‘ is zonder politieke sturing opgesteld en wordt vandaag naar de Tweede Kamer verstuurd.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Probleemschulden kosten jaarlijks 8,5 miljard

De kosten van problematische schulden van huishoudens zijn tot nu toe stevig onderschat, blijkt uit onderzoek van verschillende ministeries.

Problematische schulden van huishoudens kosten de maatschappij jaarlijks op zijn minst 8,5 miljard euro, of ongeveer 1 procent van het bruto binnenlands product. Het gaat zelfs om een ‘stevige onderschatting’, blijkt uit onderzoek in opdracht van ambtenaren van verschillende ministeries. Niet alle kosten zijn immers in geld uit te drukken, en sommige zaken zijn buiten beschouwing gelaten.

Lees hier het hele artikel

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Verder lezen

Samen drempels verlagen voor jongeren met schulden

De Belastingdienst en Dienst Toeslagen organiseerden 13 juni de 3e editie van het congres Samen opgeteld met als titel ‘Jong geleerd... om schulden te voorkomen’. Tijdens het congres kwamen verschillende overheidsinstanties en maatschappelijk hulpverleners samen om te kijken hoe zij jongeren met schulden beter kunnen helpen. En dat is hoognodig, want steeds meer jongeren hebben grote financiële problemen.

Lees hier het hele artikel

Bron: over-ons.belastingdienst.nl

Verder lezen

Forse toename schulden, brede aanpak nodig

In 30 jaar tijd is het aantal huishoudens met problematische schulden met een factor drie toegenomen. Het gaat nu om meer dan 720.000 huishoudens, bijna 9 procent van de bevolking. Voor hulpverleners is het steeds moeilijker geworden om mensen uit de schulden te helpen, ondanks alle inspanningen. Schulden hebben tal van oorzaken die veelal buiten de invloedssfeer liggen van de individuele professional.

Lees hier het hele artikel

Bron: divosa.nl

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • .. 14
  • Pagina 1 van 14

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven