'Gemeenten moeten mensen in drie jaar uit de schulden helpen'

Mensen met problematische schulden moeten sneller worden geholpen en de zekerheid krijgen dat ze zonder schulden opnieuw kunnen beginnen. Daarbij moeten ze hulp krijgen van gemeenten en kunnen rekenen op nazorg, zodat ze niet opnieuw in de problemen komen.

Bron: NOS.nl

Verder lezen

RVS: Stel bestaanszekerheid van mensen centraal bij brede armoede- en schuldenaanpak

Voor het voorkomen van risicovolle en problematische schulden is snel nieuw beleid nodig dat de bestaanszekerheid van mensen centraal stelt. Dat stelt de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) in het advies ‘Van schuld naar schone lei’. Op de korte termijn ziet de raad een nationale saneringsopgave als begin van benodigde hervormingen.

Bron: Divosa.nl

Verder lezen

Geen hulp bij schulden, geen huisuitzetting

De woningcorporatie had meer moeite moeten doen om de huurder te helpen haar betalingsproblemen op te lossen, oordeelt de rechter.

Woningcorporatie Woonwenz mag huurder Sylvana Pilouw, ondanks een forse huurachterstand, voorlopig niet uit haar sociale huurwoning zetten. De reden: de corporatie heeft zich niet gehouden aan de wettelijke plicht om contact op te nemen met de huurder en de betalingsachterstand door te geven aan de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Voorkeur voor contactloos betalen neemt toe

Nederlanders betalen steeds liever contactloos: zowel met de pinpas, als met andere manieren zoals de mobiele telefoon, smartwatch of een andere wearable. Het gebruik van contant geld is in 2021 licht gedaald: een op de vijf kassabetalingen gebeurde met contant geld. Dit aandeel is voor mensen met een lager inkomen overigens flink hoger. Zij betaalden bijna een op de drie kassa aankopen met contant geld. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Groningen mag inwoners geen eigen bewindvoerder opdringen

De gemeente Groningen had inwoners niet onder druk mogen zetten om van bewindvoerder te wisselen, bepaalt de rechter. 

De gemeente Groningen mag inwoners die onder beschermingsbewind staan niet tegen hun zin in een eigen bewindvoerder opdringen. Dat is de strekking van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Groningen voert de bewindvoering sinds 2018 zo veel mogelijk zelf uit.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven