Geen hulp bij schulden, geen huisuitzetting

De woningcorporatie had meer moeite moeten doen om de huurder te helpen haar betalingsproblemen op te lossen, oordeelt de rechter.

Woningcorporatie Woonwenz mag huurder Sylvana Pilouw, ondanks een forse huurachterstand, voorlopig niet uit haar sociale huurwoning zetten. De reden: de corporatie heeft zich niet gehouden aan de wettelijke plicht om contact op te nemen met de huurder en de betalingsachterstand door te geven aan de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Voorkeur voor contactloos betalen neemt toe

Nederlanders betalen steeds liever contactloos: zowel met de pinpas, als met andere manieren zoals de mobiele telefoon, smartwatch of een andere wearable. Het gebruik van contant geld is in 2021 licht gedaald: een op de vijf kassabetalingen gebeurde met contant geld. Dit aandeel is voor mensen met een lager inkomen overigens flink hoger. Zij betaalden bijna een op de drie kassa aankopen met contant geld. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Groningen mag inwoners geen eigen bewindvoerder opdringen

De gemeente Groningen had inwoners niet onder druk mogen zetten om van bewindvoerder te wisselen, bepaalt de rechter. 

De gemeente Groningen mag inwoners die onder beschermingsbewind staan niet tegen hun zin in een eigen bewindvoerder opdringen. Dat is de strekking van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Groningen voert de bewindvoering sinds 2018 zo veel mogelijk zelf uit.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Energie: (hoe) betalen minima de rekening?

Steeds meer gemeenten luiden hierover de noodklok bij het kabinet.

Al in het najaar van 2021 kregen we te maken met hoge energierekeningen. Met de Russische inval in Oekraïne worden de energieprijzen alleen nog maar hoger. De oorlog is een bijzonder groot drama voor alles en iedereen. Het indirecte leed van de stijgende energieprijzen in ons land komt hard aan bij huishoudens met lage inkomens en slecht geïsoleerde huizen. Steeds meer gemeenten luiden hierover de noodklok bij het kabinet.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

De hulplijn voor mensen met geldzorgen van de Nederlandse Schuldhulproute is in maart twee keer zo veel gebeld als in februari.

Sinds de oprichting in september 2020 klopten al tienduizend Nederlanders aan bij de dienst. De organisatie, een samenwerking tussen gemeenten en bedrijven, kreeg in maart vijftienhonderd oproepen, vooral naar aanleiding van de forse inflatiestijging. Het leven werd in maart 9,7 procent duurder, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder al.

Bron: NU.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven