Ruim 1 miljoen bezoekers kregen grip op hun geld via Geldfit

Afgelopen maand telde Geldfit haar miljoenste websitebezoeker. Steeds meer mensen gebruiken het platform om grip op hun geld te krijgen. Ruim een kwart van alle bezoekers vult anoniem de test in en krijgt zo inzicht in zijn of haar financiële situatie. Ook krijgen bezoekers grip op hun geld via artikelen, online tools of door te bellen met het landelijk telefoonnummer 0800-8115.

Bron: Creditexpo.nl

Verder lezen

Budgetapp gratis aangeboden aan tienduizend mensen

Om de app verder te verspreiden, werkt Buddy Payment samen met BS&F, een organisatie die minimaregelingen uitvoert voor gemeenten. Tienduizend mensen kunnen dit jaar gratis gebruik maken van de Buddy app, een soort digitaal maatje dat ondersteuning biedt bij allerlei geldzaken. De app is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te ontzorgen en geldproblemen te voorkomen.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Groep die niet kan rondkomen door inflatie wordt steeds groter

De groep mensen die in Nederland door de aanhoudende hoge inflatie en energiekosten in de problemen komt, wordt steeds groter, niet meer alleen de minima worden hard geraakt. Het Nibud stelde deze week dat ook veel middeninkomens vrezen dat ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Met name de energierekening levert problemen op.

Bron: Movisie.nl

Verder lezen

Ook Den Haag ziet af van voorrang bij bijstandsschulden

De gemeente Den Haag verwacht een jaarlijkse inkomstenderving van ongeveer 50.000 euro als gevolg van het besluit. De gemeente Den Haag wil het makkelijker maken om schuldregelingen te treffen voor inwoners met een bijstandsschuld. Daarom geeft de gemeente haar zogenaamde 'preferente positie' op. De gemeente Amsterdam nam eerder ook dat besluit.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Energietoeslag gespreid uitbetalen: ‘betuttelend, maar nodig’

Het gespreid uitbetalen van de energietoeslag doet geen recht aan de acute nood waarin veel huishoudens verkeren, zegt minister Schouten. De gemeente Deventer keert de energietoeslag voor minimahuishoudens niet in één keer maar in termijnen uit. Dat helpt de financieel zwakste huishoudens om het geld op een goede manier te besteden, verwacht de gemeente. Minister Schouten (Armoedebeleid, ChristenUnie) vindt die werkwijze echter niet passen binnen de geest van de regeling.

Bron: BinnenlandsBestuur.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven