‘Met geldstress zorg je minder goed voor je woonomgeving’  

Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso en trainer gespreksvaardigheden aan de Hogeschool Utrecht, was in haar studententijd al politiek actief op het thema armoede. Voor haar promotieonderzoek was een onderwerp dan ook snel gevonden: ze promoveerde op de Wet Schuldsanering natuurlijke personen. Meer specifiek op het effect van deze wet op de hulp die gemeenten bieden.

Bron: Aedesmagazine.nl

Verder lezen

Rechters waarschuwen tegen hoge proceskosten huurders

Rechters waarschuwen in een serie zogenaamde ‘buikpijndossiers’ in het ‘jaarverslag van de rechtspraak’ onder meer voor te hoge proceskosten voor huurders wanneer ze hun zaak verliezen.

Bron: Woonbond.nl

Verder lezen

Achtduizend mensen geholpen door vroegsignalering schulden

'Vroegsignalering kan eraan bijdragen dat het bereik van de schuldhulpverlening toeneemt.'

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Verder lezen

Nibud: goed dat overheid regie pakt op betaalbaarheid van wonen

Meer passende en betaalbare woningen, dat is het streven van het kabinet. Het Nibud is blij dat een betaalbaar huis voor iedereen bovenaan de agenda is gezet. In 2019 luidde het Nibud de noodklok toen we zagen dat een kwart van de huurders in Nederland, ruim 800.000 huishoudens, zulke hoge woonlasten betaalt dat zij te weinig geld overhouden om alle andere kosten voor levens-onderhoud te kunnen betalen. Nu de inflatie rond de 8 tot 9 procent is, vreest het Nibud dat dit aantal is gestegen.

Bron: Nibud.nl

Verder lezen

Vakantiegeld wordt al lang niet meer alleen aan vakanties besteed

De maand mei is traditioneel de maand van het vakantiegeld. Bovenop het maandsalaris wordt bij veel mensen die in loondienst werken dan een extra uitkering gestort, van rond de 8 procent van het jaarsalaris. Een mooi bedrag voor een leuke vakantie, maar daar wordt het lang niet altijd aan besteed. Zeker nu veel mensen met hogere uitgaven te maken hebben, worden er vaak financiële gaten mee gedicht.

Bron: Nibud.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven