Schuldhulplijn is in maart twee keer zo veel gebeld als maand eerder

De hulplijn voor mensen met geldzorgen van de Nederlandse Schuldhulproute is in maart twee keer zo veel gebeld als in februari. Sinds de oprichting in september 2020 klopten al tienduizend Nederlanders aan bij de dienst.

Bron: NU.nl

Verder lezen

Politiebonden roepen op tot administratieve staking

De politiebonden roepen hun leden op om vanaf woensdag 13 april totaal te stoppen met het uitreiken van overheidsdocumenten in het kader van de vervolging of bestraffing van burgers. De actie is bedoeld als protest tegen het uitblijven van een fatsoenlijke nieuwe politie-cao voor 2022 en 2023.

Bron: Beveiligingsnieuws.nl

Verder lezen

Column KBvG-voorzitter Chris Bakhuis: De pauzeknop: mooi idee, maar werkt het ook?

Vorige week donderdag werd ik uitgenodigd voor een interview van NPO Radio 1. ’s Avonds zat ik in de uitzending samen met Marco Florijn, voorzitter NVVK en Marjolein Moorman, wethouder in de gemeente Amsterdam. Het interview ging over het voorstel voor een pauzeknop voor mensen met schulden; de schuldhulpkoepel NVVK had die dag een persbericht over dit voorstel gepubliceerd. Naast NVVK, scharen ook de gemeenten Den Haag en Eindhoven en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) zich achter dit voorstel. Ik sta er als gerechtsdeurwaarder zeker niet negatief tegenover, maar ik heb wel een aantal kanttekeningen geplaatst.

Bron: kbvg.nl

Verder lezen

'Gemeenten moeten mensen in drie jaar uit de schulden helpen'

Mensen met problematische schulden moeten sneller worden geholpen en de zekerheid krijgen dat ze zonder schulden opnieuw kunnen beginnen. Daarbij moeten ze hulp krijgen van gemeenten en kunnen rekenen op nazorg, zodat ze niet opnieuw in de problemen komen.

Bron: NOS.nl

Verder lezen

RVS: Stel bestaanszekerheid van mensen centraal bij brede armoede- en schuldenaanpak

Voor het voorkomen van risicovolle en problematische schulden is snel nieuw beleid nodig dat de bestaanszekerheid van mensen centraal stelt. Dat stelt de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) in het advies ‘Van schuld naar schone lei’. Op de korte termijn ziet de raad een nationale saneringsopgave als begin van benodigde hervormingen.

Bron: Divosa.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven