Risico op problemen voor moeilijk rondkomende huurders

Huurders die moeilijk rondkomen lopen risico op financiële, sociale en gezondheidsproblemen. Zij hebben geldstress en ervaren minder financieel welzijn. Een uitweg uit die situatie, zoals de lasten verlagen of het inkomen verhogen, is niet altijd haalbaar. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Nibud onder huurders in Amsterdam.

In opdracht van de Federatie Amsterdamse Huurderskoepel (FAH) onderzochten we hoe huurders hun financiële situatie ervaren. Welke keuzes maakt een huishouden dat een groot deel van het inkomen kwijt is aan de vaste lasten?

Lees hier verder

Bron: NIBUD.nl

Verder lezen

Gemeenten: 'Een farce dat kabinet koopkrachtcrisis niet kan oplossen'

Er is geen visie en leiderschap bij het kabinet en structurele oplossingen om de koopkracht op peil te brengen blijven uit en "dat is teleurstellend". Dat zegt Peter Heijkoop, CDA-wethouder armoede en schulden in Dordrecht en bestuurder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Nieuwsuur.

Heijkoop denkt dat het versneld en meer verhogen van het minimumloon een goede maatregel zou zijn. Ook een eenmalig extraatje voor mensen die zorgtoeslag ontvangen zou volgens hem veel mensen lucht kunnen geven. Maar voorlopig komt het kabinet nog niet over de brug met maatregelen.

Lees hier verder

Bron: NOS.nl/Nieuwsuur

Verder lezen

Energiebedrijven zien aantal klanten met betaalproblemen groeien

Energiebedrijven zien het aantal klanten met betaalproblemen gestaag groeien. Er moeten vaker betalingsregelingen worden getroffen en het aantal mensen dat wordt doorverwezen naar schuldhulpinstanties groeit. "We zoeken samen naar oplossingen."

Exacte getallen durft Robert Portier, woordvoerder van Vattenfall, er niet op te plakken. Maar duidelijk is dat er 'een stuk meer betalingsregelingen worden afgesloten dan anders'. Voor een bedrijf met zo’n twee miljoen klanten zijn het er zeker "meer dan tientallen", zegt hij.

Lees hier verder

Bron: RTLNieuws.nl

Verder lezen

Pilot in Rotterdam lost beginnende schulden van jongeren af

Stel, je hebt schulden. Soms is dat gewoon domme pech. Je bent je baan kwijt geraakt, en hebt net een aankoop gedaan waar je niet van af kan. Het overkomt veel jongeren. Maar van de ene schuld komt vaak de andere, en voor je het weet stapelen de schuldeisers zich op. Hoe fijn is het dan als iemand je in één klap uit de problemen kan helpen? Jamal Oulel kent dit probleem uit eigen ervaring. Hij heeft een oplossing bedacht. 15 jongeren uit Rotterdam doen mee aan een pilot waarbij hun schulden in één keer worden afgelost.

Lees hier verder

Bron: NPORadio1.nl

Verder lezen

Oproep Aedes aan kabinet: Vervroeg eenmalige huurverlaging voor minima

Aedes pleit in een reactie op de voorgestelde wijziging van de Woningwet voor het vervroegen van de eenmalige huurverlaging voor minima om zo snel mogelijk bij te dragen aan de koopkracht van huurders. Deze eenmalige verlaging gaat wat de woningcorporaties betreft al in per 2023 en niet pas in 2024.

Aedes-voorzitter Martin van Rijn: ‘Als woningcorporaties hebben we in de Nationale Prestatieafspraken volkshuisvesting al met het kabinet afgesproken dat er in 2024 een huurverlaging komt voor de huurders die dat het hardst nodig hebben. Daarmee dragen we bij aan hun koopkracht. Maar huurders komen nu al in de knel door dure boodschappen en een hoge energierekening. Daar past een jaar langer wachten niet bij.’

Lees hier verder

Bron: Aedes.nl

Verder lezen

Partners

Partners                    Partners                    Partners

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven